Štrajk u "Gorenju" zbog lošeg obračuna plata

Radnici "Gorenja" već drugi dan štrajkuju. Oni smatraju da je bilo nepravilnosti u isplati avgustovske zarade i traže razgovor sa rukovodstvom firme.

Zaposleni u "Gorenju", koji su juče obustavili proizvodnju zbog nepravilnosti u isplati avgustovske plate, nastavili su protest i danas.

Štrajk je počeo u pogonu za proizvodnju frižidera i veš mašina i odatle se proširio na celu fabriku.  

Radnici traže i objašnjenje od rukovodstva, kako da žive sa platama od 280 do 500 evra.

U štrajku učestvuju svi zaposleni u centrali "Gorenja" u Velenju, izjavili su agenciji STA predstavnici sindikata. 

Predsednik sindikata Žan Zeba je, istovremeno, demantovao informacije da je rukovostvu firme zabranjen ulazak u preduzeće, ističući da je jedan od zahteva štrajkača da oni dođu i razgovaraju s njima o nastalom problemu.

Uršula Menih Dokl, predstavnica za štampu "Gorenja", rekla je za nacionalnu slovenačku televiziju da je kod 97 radnika došlo do greške u obračunu avgustovskih plata i da će greška  biti otklonjena.

Ona  je takoće izjavila da proizvodnja stoji, a zasad se ne zna kada će se rad u pogonima nastaviti.

Rukovodstvo firme je ranije saopštilo da se narudžbine za proizvode "Gorenja" povećavaju i da će se od 1. oktobra, posle skraćenja izazvanog globalnom krizom, ponovo preći na 40-časovnu radnu nedelju.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво