Читај ми!

Lekić: Moj uspeh je uspeh cele opozicije

Izbori za predsednika Crne Gore 7. aprila poslednja šansa da ta država izađe iz živog blata korupcije i kriminala, rekao je predsednički kandidat Miodrag Lekić. Eventualnu pobedu neću doživeti kao lični, nego kao uspeh celokupne opozicije, poručio Lekić.

Kandidat za predsednika Crne Gore Miodrag Lekić rekao je da su izbori 7. aprila prilika za promene, jer je poslednji čas da ta država izađe iz, kako je naveo, živog blata korupcionaško-mafijaške stvarnosti.

Lekić je rekao da je njegov izborni program dekriminalizacija crnogorskog društva i borba za pravnu državu.

"Izbori 7. aprila su poslednji čas da Crna Gora izađe iz živog blata korupcionaško-mafijaške stvarnosti", istakao je Lekić u Podgorici na tribini aktivista Socijalističke narodne partije (SNP).

Napomenuo je da u Crnoj Gori mora doći do oslobađanja institucija sistema.

"Meni se ukazala mogućnost da oslobodim makar jednu, ali vrlo značajnu insituciju predsednika države. Da predsednik ubuduće bude ono što treba da bude po Ustavu - autonomna ličnost koja će osluškivati volju naroda", naveo je Lekić.

On je poručio da eventualnu pobedu na predsedničkim izborima neće doživeti kao lični, nego kao uspeh celokupne opoziciji.

"Ako bude neuspeh na izborima - ja ću ga preuzeti, ali ako bude uspeh - to će biti uspeh cele opozicije", rekao je Lekić.

Predsednik SNP-a Srđan Milić poručio je da ta stranka iskreno podržava Lekića na izborima za predsednika Crne Gore.

Prema njegovim rečima, nije najteže pobediti aktuelnu vlast na izborima, najteže će biti ponovo vratiti Crnu Goru na put časti i poštenja.

Lekić i predstavnik Demokratske partije socijalista i aktuelni šef države Filip Vujanović jedini su kandidati za predsednika Crne Gore.

Prema poslednjem istraživanjima Centra za demokratiju, za Vujanovića će glasati 54,7 odsto, a za Lekića 45,3 odsto građana.

Predsednički izbori zakazani za 7. april biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Kako je ranije saopšteno iz Državne izborne komisije, predsednički izbori koštaće tu državu oko 1,2 miliona evra, od čega je 800.000 evra predviđeno za sprovođenje izbora, a 400.000 evra za izbornu kampanju.

Biračko pravo na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, zakazanim za 7. april, imaće 512.715 građana, saopštila je Državna izborna komisija.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво