Ugašeni požari oko Budve

Požari na brdima Spas i Ostrog oko Budve su ugašeni, ali je avion kanader još angažovan zbog sitnih žarišta.

Reč je o žarištima na potpuno nepristupačnim delovima brda Spas gde još ima pomalo dima, dok je pojas požara koji su išli ka naseljenim delovima brda potpuno ugašen.

Požar na brdu Spas izbio je juče oko 15.30, a samo sat vremena nakon toga izbila je vatra i na brdu Ostrog u naselju Maine u Budvi.

Budvanski vatrogasci su više od 20 sati bili na terenu i borili se sa vatrenom stihijom, a u pomoć su im stigle kolege iz Cetinja, Tivta, Ulcinja, Podgorice i Bijelog polja, pa je juče na gašenju požara bilo angažovano oko 150 vatrogasaca.

Jutros je iz Italije angažovan avion kanader koji od osam sati gasi žarišta, a i MUP Srbije je poslao dva helikoptera koji su bili angažovani na gašenju požara u Mainama.

Prema rečima načelinika budvanske Službe zaštite i spasavanja Zdravka Šljukića, u požaru je izgorela ogromna teritorija brda Spas, cela južna strana brda i zaleđe plaže Mogren.

"Šteta je ogromna, izgorelo je puno broove šume. Štete na objektima i kućama nije bilo, nijedna kuća nije oštećena niti izgorela kako su to objavili pojedini mediji", kazao je Šljukić.

Gradonačelnik Budve Rajko Kuljača je kazao da će opština Budva do naredne sezone obezbediti avion za gašenje požara kako do ovakvih situacija više ne bi dolazilo i kako ljudksi životi ne bi bili dovođeni u opasnost.

Povezane vesti:
Izgoreo deo brda prema Mogrenu

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво