Golubovi narko-kuriri

Zatvorenici zeničke kaznionice, njih četvorica, iskoristili su poverenje zatvorske uprave i golubove pismonoše pretvorili u narko-kurire, u slučaju kakav nije zabeležen na ovim prostorima, pišu Nezavisne novine.

Zamenik direktora zatvora u Zenici Josip Pojavnik potvrdio je da su pre nekoliko dana otkrili četvoricu osuđenika, kojima su dali da gaje golube, kao jedan oblik radne terapije, koristili ptice za unošenje droge u kaznionicu.

Sva četvorica osuđenika, kojima su bili povereni golubovi, bili su pozitivni na test korištenja narkotika. To je potvrdilo sumnje uprave da su golubove iskoristili za unošenje droge u zatvor.

Kako se saznaje, osuđenici su u zatvoru, uz pomoć golubova, unosili heroin i kokain, a drogu su "leteći narko-kuriri" nosili u kesicama koje su im bile prikačene za noge.

Kako je najavljeno, protiv uhvaćenih dilera slede prijave, a golubove će osuđenici, moći da gledaju samo dok lete iznad zatvorskih zidina, pošto je uprava, poučena ovim slučajem, odlučila da zatvori golubarnik.

Upotreba golubova za šverc droge do sada nije zabeležen na ovim prostorima, a jedini poznat slučaj nedavno je otkriven u Brazilu, gde su osuđenici koristili gotovo isti metod kao oni u Zenici.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво