Napadnut Srbin kod Knina

Hrvatska policija podnela je krivičnu prijavu protiv dvojice mladića osumnjičenih da su napadom na 52-godišnjeg Srbina iz Žargovica kod Knina počinili zločin iz mržnje.

Policija je saopštila da su dvojica 19-godišnjaka u subotu rano ujutru u alkoholisanom stanju ušli u kuću Srbina, gde su razbijali nameštaj, vređali, pretili i fizički napali vlasnika, koji je zadobio lakše povrede.

Napadači su privedeni u policijsku stanicu i izvedeni pred istražnog sudiju šibenskog Županijskog suda s kaznenim prijavama za pretnju i uništavanje i oštećenje tuđe imovine motivisano mržnjom.

Zločin iz mržnje hrvatski zakon definiše kao teži oblik kaznenog dela počinjen zbog mržnje na temelju rase, pola, nacionalnog ili socijalnog porekla, društvenog položaja ili sličnih osobina, navela je agencija Hina.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво