Sudar našeg autobusa i minibusa u Bugarskoj

U sudaru autobusa turističke agencije "Argus turs" i minibusa u Bugarskoj poginulo sedmoro turskih državljana. Niko od srpskih turista nije povređen. Nesreću izazvao minibus kojim su Turci putovali iz Nemačke na odmor u domovinu. Srpski turisti vratili se u Beograd, osim vozača autobusa koji je zadržan u bolnici.

U južnom delu Bugarske, kod Svilengrada sedam osoba turske nacionalnosti jutros je poginulo, kada je njihov minibus udario u autobus turističke agencije "Argus turs" iz Beograda.

U autobusu "Argus tursa" nalazila se 61 osoba. Putnici su se vraćali u Beograd iz Marmarisa.

Prema rečima portparola agencije, svi putnici su dobro, prevezeni su drugim "Argusovim" autobusom do odmorišta "Prvi maj" kod Plovdiva, gde su sačekali autobus kojim su oko 13:30 sati krenuli ka Srbiji. Oko 21.30 časova, autobus sa srpskim turistima stigao je u Beograd.

Jedini povređeni u našem autobusu je vozač, Zoran Isakov i on je zadržan u bolnici u Bugarskoj. On će najverovatnije sutra krenuti ka Beogradu. Vozač je povredio nogu i šaku i dobro se oseća.  Povređena je i devojka koja je vozila automobil iza minibusa koji je izazvao sudar.

Dve žene u srpskom autobusu onesvestile su se od stresa, ali su ih medicinske ekipe zbrinule na licu mesta.

Prema policijskim izveštajima, nesreću je izazvao minibus, koji je, pretičući nedozvoljenom brzinom, čeono udario u naš autobus.

"Naš autobus marke 'Volvo' je star samo godinu dana i potpuno je tehnički isparavan, tako da je do nesreće došlo nepažnjom turskog vozača. Mi smo poslali stručni tim odmah na lice mesta, i čekamo detaljniji izveštaj o nesreći", rekao je Saša Vučković iz "Argus tursa".

Osobe turske nacionalnosti, koji su se nalazili u minibusu nemačkih registarskih oznaka, putovali su iz Nemačke na odmor u domovinu. Među stradalima nalazi se i jedna devojčica.

Policiji i hitnoj pomoći trebalo je nekoliko sati da izvuku sva tela nastradalih iz minibusa.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво