Stigao nalaz DNK osumnjičenih za ubistvo Jovanovića

Viši sud u Podgorici dobio je nalaz DNK za dve osobe koje su osumnjičene za umešanost u ubistvo suvlasnika i direktora podgoričkog lista "Dan" Duška Jovanovića.

Radi se o delu nalaza koji se odnose na rezultate uzoraka DNK koje je policija uzela od osam lica, odmah nakon ubistva Duška Jovanovića.

Među nalazima, koji su poslati na veštačenje na Institut u Visbadenu, uvršten je i uzorak DNK Vuka Vulevića i Armina Osmanagića, za koje policija sumnja da su učestvovali u ubistvu Jovanovića, koje se dogodilo 27. maja 2004. godine.

Duško Jovanović ubijen je petnaest minuta pre ponoći ispred redakcije lista "Dan", a jedini optuženi za saučesništvo u ovom zločinu Damir Mandić dobio je oslobađajuću presudu koju je u Višem sudu u Podgorici izreklo veće sudije Radovana Mandića.

Ta presuda je, međutim, ukinuta, pa se Mandiću ponovo sudi.

Ponovni sudski postupak prema Mandiću otvoren je u septembru, a trebalo bi da bude nastavljen 3. decembra.

U toku sudskog postupka protiv Mandića, Vulević i Osmanagić su se na suđenju pojavili kao svedoci.

I pored činjenice da su istražni sudija Radomir Ivanović i pomoćnik ministra policije Mićo Orlandić najavljivali kompletiranje nalaza petnaest dana nakon Jovanovićevog ubistva, kao i to da će oni biti javno saopšteni, do danas se to nije desilo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво