Pupovac odgovorio na Brkićeve optužbe

Predsednik SNV-a i zastupnik srpske manjine u hrvatskom saboru Milorad Pupovac odgovorio na optužbe generalnog sekretara HDZ-a i kandidata za ministra branitelja Miljana Brkića, rekavši da one ne govori o onom kome su upućene već o onome ko te optužbe izriče.

"Zato sve te etikete vraćam njihovom pošiljaocu. Možda mu pomognu da postane član vlade'', rekao je Pupovac za regionalnu TV N1.

Pupovac je dodao da je veoma ozbiljna optužba koju, kako je rekao, šalje najpoznatiji diplomac u Hrvatskoj da ste etnobiznismen.

"Kad vas generalni sekretar HDZ-a, iz kojeg govore da onaj ko ne voli tu stranku, ne voli ni Hrvatsku, optužuje da monopolizujete politiku Srba u Hrvatskoj to je zaista ozbiljna optužba", naveo je Pupovac.

Kad vas, kako je rekao, optužuju da ne brinete o stvarnom položaju Srba u Hrvatskoj zato što upozoravate na porast govora mržnje i akata nasilja, na diskriminaciju pri zapošljavanju, na zapostavljanje pri razvoju sredina u kojima Srbi žive, da se ne registruju manjinske srpske škole i kad se stigmatizuje ćirilično pismo - da druge brojne probleme ne spominjem, onda je to veoma ozbiljna optužba, zaključio je Pupovac.

Brkić je ranije rekao da da "misli da niko u Hrvatskoj nije ugrožen, pa tako ni gospodin Pupovac, a ako jeste, neka ode tamo gde neće biti ugrožen".

U tekstu na svom Fejsbuk profilu Brkić, koji je jedan od najbližih saradnika potpredsednika vlade i lidera HDZ-a Tomislava Karamarka, navodi da "oni koji nacionalnu pripadnost koriste za promovisanje svojih političkih i materijalnih interesa tzv. 'etnobiznismeni' moraju konačno da shvate da nemaju monopol na 'srpstvo' i da ne mogu da govore u ime svih hrvatskih građana srpske nacionalnosti".

Funkcioner HDZ-a je istakao da Pupovac "živi u iluzijama jugoslovenštine koja se hrani proizvodnjom međunacionalnih sukoba, nekada nižeg, a nekada višeg intenziteta što sve više prepoznaju i građani srpske nacionalnosti u Hrvatskoj".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво