Читај ми!

Odbijen zahtev Dragana Vasiljkovića za izuzećem sudije

Draganu Vasiljkoviću, optuženom za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima za vreme rata u Hrvatskoj, sudiće se u Splitu pošto je Vrhovni sud Hrvatske odbio njegov zahtev za izuzećem predsednika Županijskog suda Marijana Miletića, prenose hrvatski mediji.

O zahtevu Dragana Vasiljkovića za izuzećem sudija njegovog suda sada bi trebalo da odluči Marijan Miletić, prenosi portal Indeks.

Radi se o pukoj formalnosti, jer će Miletić sasvim sigurno, navodi hrvatski portal, odbiti takav zahtev, što znači da će biti stvoreni tehnički uslovi da se održi ročište o potvrđivanju optužnice.

Vrhovni sud potvrdio je i odluku optužnog veća o određivanju istražnog zatvora.

Vasiljković je pritvoren zbog teških okolnosti počinjenog dela, ali i opasnosti od bekstva, s obzirom na to da ima australijsko i srpsko državljanstvo, a i dugo je bio nedostupan, navodi Indeks.

Zaključeno je da ne dolazi u obzir nikakva mera koja bi zamenila istražni zatvor, a ni kaucija.

Inače, optuženi je ponudio pet miliona kuna da mu se omogući obrana sa slobode.

Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, je izuzeće sudija tražio smatrajući da neće biti objektivni jer su s područja koje je obuhvaćeno optužnim aktom.

Kapetan Dragan se tereti po pet tačaka optužnice za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima u Dalmaciji i Glini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара