Slovenija, najmanje pet osoba poginulo u lančanom sudaru 70 vozila

Najmanje pet osoba je poginulo, a 30 povređeno, u velikom lančanom sudaru koji se dogodio popodne na jednom auto-putu na zapadu Slovenije, saopštila je policija.

Policija je navela da je oko 70 vozila, među kojima autobus i nekoliko kamiona, učestvovalo u udesu oko 70 kilometara jugozapadno od Ljubljane.

 

Veruje se da je uzrok nesreće gusta magla, koja ugrožava akciju spasavanja.

Nesreća se dogodila na glavnom auto-putu koji povezuje prestonicu Ljubljanu sa jadranskom obalom.

Nekoliko slovenačkih medija je javilo da je pet ljudi poginulo, a na desetine povređeno u lančanom sudaru blizu izlaza Senožeče, oko 40 kilometara severoistočno od Kopara.

Načelnik urgentnog centra u KBC Ljubljana Anže Kristan rekao je za televizijsku stanicu POP TV da je sedam povređenih već stiglo u bolnicu, a da je još nekoliko na putu.

Na fotografijama očevidaca objavljenim na onlajn medijima može se videti na desetine zgužvanih automobila, od kojih su neki zaglavljeni ispod kamiona.

Put je zatvoren za saobraćaj dok hitna pomoć, vatrogasci i policija nastoje da pruže pomoć i rasčiste mesto nesreće.

Ukoliko bilans nastradalih o kome izveštavaju mediji bude potvrđen, biće to najsmtonosniji lančani sudar u istoriji Slovenije i jedan od najvećih kada je reč o broju vozila koja su učestvovala u sudaru, navela je STA.

 

 

 

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 30. jan 2016, 21:16)
anonymous [neregistrovani]

hvala ti bože

Prošao sam tu deonicu 15 min. pre udesa, i baš sam razmišljao, da se svašta može dogoditi ako neko pogreši u toj stvarno gustoj magli. Mogu reči i da smo svi u to vreme vozili prebrzo. Bilo je u to vreme i nekoliko vozila sa Srbskim reg. tablicama.
Još jednom Bogu hvala,da sam sa familiom prošao bez posledica!!!!!!!!!
Sretno svima na putu!!!!!!!!!!

(subota, 30. jan 2016, 20:32)
Laufer [neregistrovani]

brzina

Noćas sam putovao iz Budimpešte u Suboticu. Zbog magle nisam mogao brže od oko 50 km/h. Istovremeno, stalno su me preticali automobili raznih registarskih tablica, ogromnim brzinama. Stalno mi se nametalo pitanje, šta će oni jadni ako se nešto ispreči na putu ? Sada mi je jasno.

(subota, 30. jan 2016, 20:18)
anonymous [neregistrovani]

Hmet

Kod nas takodje ne drze propisano odstojanje,mada ne znam koliko je to.

(subota, 30. jan 2016, 18:34)
anonymous [neregistrovani]

Sta je u pitanju?

Iskljucivo sigurnosno odstojanje, koje se ne postuje.