Podgorica, Demokratski front poziva opoziciju da napusti parlament

Na skupu u Podgorici, Demokratski front pozvao je opoziciju da ukoliko vlada sutra dobije podršku parlamenta, napusti skupštinu i pridruži se tom savezu u protestima "do pada vlade premijera Mila Đukanovića".

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević optužili su, na skupu ispred crnogorske skupštine, opozicionu Pozitivnu Crnu Goru za političku korupciju ukoliko u ponedeljak u parlamentu podrži vladu, što je ta partija nagovestila.

Jedan od čelnika DF-a Knežević je kazao da bi davanje poverenja vladi značilo "kraj legimiteta vlade i pokušaj krađe još jednih neraspisanih izbora".

Njegov kolega Andrija Mandić je rekao da bi se takvim glasanjem formirala nova parlamentarna većina u skupštini, što je nazvao "političkom korupcijom, pranjem prljavog novca i rezultatom dogovora organizovanog kriminala i onih koji se lažno predstavljaju kao opozicija".

Lideri DF su pozvali deo opozicije koji im se ne pridružuje u protestima i ne bojkotuje parlament, da im se pridruži na velikom protestu na kojem će, kako su rekli, sve biti rešeno.

Milan Knežević je pozvao predsednika parlamenta Ranka Krivokapića da napusti skupštinu i pridruži se opoziciji u protestima.

Ukoliko vlada Mila Đukanovića u naredna dva dana ne dobija poverenje parlamenta, DF poziva se političke subjekte osim vladajuće Demokratske partije socijalista na formiranje prelazne vlade i dogovor oko uslova za održavanje izbora.

Oni su improvizovali na otvorenom sednicu glavnog odobora stranke i pročitali zaključke koje su prisutni građani podizanjem zelenih kartona, koji su im ranije podeljeni, jednoglasno prihvatili. Dizanjem crvenih kartona pokazali su negativan odnos prema vladi Mila Đukanovića uz pokliče "Milo lopove".

Predstavnici DF najavili su za sutra u 11.00 novo okupljanje, u vreme kada će parlament početi raspravu o poverenju vladi, koju je premijer Đukanović sam inicirao.

Građani su na skupu nosili crnogorske i srpske zastave, a viđeno je i nekoliko ruskih. Skup je protekao bez incidenata. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се