Rašković istupio iz stranke, raskol i borba oko mandata u SDSS-u

Mirko Rašković više nije član SDSS-a. On je o tome pismeno obavestio svoju bivšu stranku, javljaju mediji u Hrvatskoj.

"Mandat pripada SDSS-u i očekujemo da se vrati SDSS-u, posebno zbog toga jer postoje indicije da je reč o organizovanoj pljački jednog mandata jedne male stranke. Indicije ćemo još jednom proceniti i, ako se utvrdi da za njih ima osnova, obratićemo se nadležnim državnim organima", izjavio je za HRT potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac.

"Šta se s njim (Raškovićem) dogodilo, mislili smo da ćemo čuti danas. Kada se već to dogodilo s njim, nećemo dopustiti da se to dogodi s mandatom. On još nikoga nije prijavio, no mi svoj mandat ne damo zbog naših birača, zbog naše stranke, zbog posla koji radimo, zbog političkih okolnosti u kojima se to dogodilo, moramo da ga zaštitimo. Nadležne državne institucije nam u tome moraju pomoći. U suprotnom, svaka upotreba tog mandata u formiranju parlamentarne većine smatraće se ilegalnom", rekao je Pupovac za hrvatske medije.

Tanjug javlja da je Rašković istupio iz SDSS-a nakon što je poslednjih dana došlo do sukoba Raškovića i potpredsednika stranke Milorada Pupovca.

Rašković se, naime, na konsultacijama kod predsednice Kolinde Grabar Kitarović pojavio mimo Pupovca i na taj način okrenuo leđa kolegama iz SDSS-a.

On je tom prilikom odbio da da podršku koaliciji aktuelnog premijera Zorana Milanovića rekavši da će pričekati da vidi ko će imati većinu, kojoj će se potom prikloniti.

Rašković, koji je inače zamenik načelnika Šibensko-kninske županije, od predsednice je tražio da ga zaštiti jer, kako je rekao, na njega se vrši pritisak.

Posle tog poteza odmah su počele spekulacije da li će se Rašković prikloniti HDZ-u, navodi Tanjug.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво