Makedonski ministar: Podižemo ogradu iz humanosti

Makedonski ministar zdravlja Nikola Todorov rekao je, u ime Koordinacionog tela koje je makedonska Vlada formirala za suočavanje s izbegličkom krizom, da je iz "humanosti i bezbednosti" doneta odluka da se na nekoliko mesta na granici s Grčkom podigne žičana ograda visoka tri metra s ciljem da se spreče nelegalni ulasci u zemlju.

Nikola Todorov je prilikom obilaska granice kod Đevđelije, gde u najvećoj meri izbeglice ulaze u Makedoniju iz Grčke, rekao da su u sukobu s migrantima makedonske bezbednosne snage reagovale saglasno svojim ovlašćenjima, kao i da je trenutna situacija na granici stabilna i da je pod kontrolom, prenosi makedonski mediji.

Grupa od nekoliko stotina izbeglica, koje se od prošle nedelje nalaze na granici sa Grčkom jer im Makedonija ne dozvoljava ulazak jer dolaze iz zemalja u kojima nema ratnih sukoba, sukobila se sa makedonskom policijom kada je počelo postavljanje žičane ograde.

Izbeglice su makedonske policajce gađali kamenja i staklenim flašama nakon čega su pokušali da nasilno uđu u zemlju, dok je makedonska policija uzvratila suzavcem i šok bombama.

Policija je navela da je bilo povređenih na obe strane.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи