Читај ми!

Kapetan Dragan izabrao advokata

Dragana Vasiljkovića, poznat kao Kapetan Dragan, osumnjičenog za ratni zločin protiv hrvatskih civila, ubuduće će braniti zagrebačka advokatica i zamenica predsednika Veća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, Slađana Čanković.

Informaciju iz Županijskog suda Hini je potvrdio i splitski avokat Darko Stanić, koji je do sada zastupao Kapetana Dragana po službenoj dužnosti, ali je dodao da od istražnog sudije još čeka rešenje o razrešenju, prenosi Tanjug.

"Koleginica Čanković je u petak bila u poseti Vasiljkoviću koji joj je potpisao punomoć o zastupanju. U sredu ili petak bi na Županijskom sudu trebalo da bude održana sednica na kojoj će se odlučivati o produženju istražnog zatvora za tri meseca, a najverovatnije do kraja godine bi trebalo da bude podignuta i optužnica", naveo je Stanić.

Stanić je dodao da se još pregovara s advokatima iz Zagreba i Splita, koji bi zajedno s Čanković činili Vasiljkovićev tim branilaca.

Splitsko tužilaštvo protiv Vasiljkovića vodi istragu zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i hrvatskoga civilnog stanovništva za vreme Domovinskog rata.

Kapetan Dragan je rođen u Beogradu 1954, a ima i državljanstvo Australije koja ga je Hrvatskoj izručila početkom jula, posle desetogodišnjeg sudskog postupka.

Priveden je na Odeljenje za ratne zločine splitskog Županijskog državnog tužilaštva, gde je na prvom saslušanju odbacio sve što mu se stavlja na teret.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво