Читај ми!

Fajman: Nema alternative prijemu ljudi

Austrijski kancelar Verner Fajman ističe da nema alternative prijemu izbeglica i ne isključuje mogućnost da bi moglo doći do nagomilavanja migranata na granicama ka Nemačkoj, prenose bečki mediji.

Prema rečima Vernera Fajmana, nagomilavanje migranata bi "međutim bilo na samo dva do tri dana. Angela Merkel će održati reč", prenosi Tanjug.

Oko 200.000 izbeglica je proteklih nedelja iz Mađarske preko Austrije prešlo u Nemačku, a 80.000 azilanata će, kako očekuju u Beču, ostati u Austriji u ovoj godini.

"Mi pokazujemo da kapetani imaju brod pod kontrolom. Šta je trebalo da u toj situaciji uradimo još ispravnije", upitao je Fajman.

Očekuje da će Nemačka morati da zaustavi talas azilanata – dnevno do 7.000 izbeglica, te kaže da ima i "pomalo" razumevanje što CSU želi da progura mere na granici.

"Ali pored svega, nema alternative prijemu ljudi koji su na muci. Da li je trebalo da 200.000 izbeglica, među kojima mnogo dece i žena, ostavimo pod vedrim nebom da pate na nekom polju u Mađarskoj", upitao je Fajman.

Ukoliko Berlin bude, više nego do sada, sprovodio takozvane aerodromske procedure i proterivanjem ekonomskih migranata pokušao da zaustavi talas izbeglica iz Austrije, postoje dve mogućnosti, ukazao je Fajman:

"Ili će Austrija slediti taj primer i činiti isto na prelazu Nikelsdrof, ili će izbeglice pokušati da dođu u Nemačku preko 'zelene' granice'".

Što se tiče podizanja ograde ili zida, austrijski kancelar je poručio da se na primeru Mađarske vidi kako "odlično funkcioniše zid".

Samo tokom jučerašnjeg dana iz Mađarske je u Austriju ušlo 6.100 izbeglica, a od ponoći daljih 2.350 prešlo je preko prelaza Nikelsdorf, saopštila je policija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво