Читај ми!

Atina ne planira vladu nacionalnog jedinstva

Portparolka grčke vlade odbacila je spekulacije o stvaranju vlade nacionalnog jedinstva u Grčkoj i rekla da će prevremeni izbori "verovatno" biti raspisani.

Vlada Grčke oslanja se na opozicione poslanike pošto je izgubila većinu pobunom dela poslanika vladajuće levičarske Sirize protiv novih mera štednji i trećeg paketa pomoći u vrednosti od 85 milijardi evra o čemu Atina pregovora s međunardonim poveriocima, prenosi Beta.

"Biće pronađeno rešenje pošto je zemlji potrebna snažna vlada... (prevremeni) izbori su verovatni, ali to ne znači da ćemo se danas baviti time kada će biti održani", rekla je portparolka vlade Olga Gerovasili.

Istaknuti član Sirize Panajotis Lafazanis, kojeg je premijer Aleksis Cipras smenio s mesta ministra energetike zbog protivljenja reformama, pozvao je stranačke drugove da mu se pridruže u glasanju protiv vlade kada se u parlamentu bude odlučivalo o trećem paketu pomoći.

"Lično neću glasati za novi paket pomoći koji će nastaviti uništavanje naše zemlje i ugrožavanje njenog naroda", rekao je Lafazanis.

Ministar finansija Euklid Cakalotos danas se ponovo sastao s pregovačima poveralaca - Evropske komisije, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Gerovasili je rekla da je vlada i dalje posvećena završetku pregovora o pomoći do 18. avgusta i da će rad na izradi nacrta sporazuma početi ove nedelje.

Grčkoj 20. avgusta stiže na naplatu rata duga od preko tri milijarde evra Evropskoj centralnoj banci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво