Читај ми!

Mektić: Istraga o napadu na Vučića ide presporo

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić nezadovoljan je istragom o slučaju napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru u Potočarima 11. jula jer, kako kaže, sve ide presporo.

Dragan Mektić nije zadovoljan ni raspravom koja je o Informaciji o bezbednosnom aspektu komemoracije vođena na sednici Saveta ministara BiH, javlja Tanjug.

Ministar je nakon sednice novinarima rekao da mu sve izgleda kao priča "tresla se gora, rodio se miš".

"Dogodilo se to što se dogodilo, dobro se završilo. Ništa posebno, ne verujem da će u nekom smislu značiti bilo kakvu prekretnicu", izneo je Mektić svoj utisak sa sednice vlade BiH, preneli su mediji u BiH.

Ističe da Savet ministara nije zatražio bilo čiju odgovornost, te da se na sednici više spekulisalo o tome da je za događaje u Srebrenici kriv Organizacioni odbor komemoracije koji nema ništa sa bezbednošću tog skupa.

"Doneseni su neki zaključci kao što je: 'treba izmeniti zakone, poboljšati koordinaciju', ali to je za mene demagogija", izričit je Mektić.

Nada se, kako kaže, da će parlament BiH biti ozbiljnije mesto gde će se bolje raspravljati o ovom pitanju i tu očekuje konkretnije zaključke, kao i da će biti postavljeno pitanje nečije odgovornosti.

"Tražio sam da bude pokrenuta odgovornost policijskih agencija koje je trebalo da obezbede skup, ali pokušalo se sve svaliti na Organizacioni odbor", navodi ministar.

Prema njegovim rčeima, Odbor se bavio mnogo složenijim pitanja, a za bezbednost samog događaja u Potočarima bio zadužen Pododbor za bezbednost.

Upitan o podatku da je pod sumnjom za napad na premijera Vučića 20 osoba, Mektić kaže da te podatke može dati samo Tužilaštvo BiH.

"Nisam ovlašćen da dajem podatke iz istrage. Međutim, sve ide presporo, to je moja konstatacija", zaključuje Mektić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво