Читај ми!

Migranti pretučeni i opljačkani kod Đevđelije

Grupa nepoznatih ljudi pretukla je i opljačkala sirijske migrante koji su ilegalno prešli granicu Grčke s Makedonijom kod Đevđelije, saopštila je makedonska policija.

Napad na pet sirijskih državljana dogodio se noćas oko 1.20 u selu Smokvica, a pljačkaši su od njih oduzeli 1.000 evra i tri mobilna telefona, javlja Beta.

Teško pretučene migrante hitna pomoć je prevezla u bolnicu u Đevđeliji, a policija je navela da preduzimaju sve mere za rasvetljavanje slučaja.

Ilegalni migranti koji u velikom broju prolaze kroz Makedoniju s namerom da dođu do neke od zemalja Evropske unije često su na meti pljačkaša, što najčešće i ne prijavljuju policiji, osim kada dođe do ozbiljnijih sukoba.

Grupa ilegalnih migranata iz Sirije i Avganistana je pre mesec dana u razgovoru s novinarima izjavila da je "naoružana grupa muškaraca u Makedoniji otela njihove žene i decu o kojima više ne znaju ništa", ali da taj slučaj nisu prijavili policiji.

Ilegalni migranti bili su napadani i kod prelaza Tabanovce na granici sa Srbijom, gde je došlo i do upotrebe vatrenog oružja, a policija je brzo rešila taj slučaj jer je reč o nemaskiranim pljačkašima iz tog sela, koji su od ranije poznati policiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво