Читај ми!

Dodik: Srpska posvećena miru

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da je Srpska posvećena miru u regionu i da nema nameru da uradi bilo šta što bi narušilo stabilnost, ali da će se političkim sredstima boriti za prava tog entiteta, zagarantovana Dejtonskim sporazumom.

"Republika Srpska je posvećena miru i imamo samo jedan problem - da se borimo sa onima koji su mislili da će Srpska biti trenutna pojava na političkoj i teritorijalnoj karti Evrope. Mi koji vodimo RS smatramo da je naša trajna obaveza da je branimo", rekao je Dodik u Beogradu nakon što mu je humanitarna organizacija Japansko društvo uručila nagradu, prenosi Tanjug

Ističući da RS poštuje Dejtonski sporazum, Dodik je naglasio da Bosna i Hercegovina "onakva kakva je zapisana u Dejtonskom sporazumu" nije problem, ali da jeste "ona koju bi neki želeli".

"BiH u kojoj RS trajno postoji, neumanjenje snage ni povećane snage, za nas nije problem, svaka druga Bosna - koja nema RS ili koja bi bila unitarna, ima problem sa našim političkim stavom", rekao je Dodik, koji je na izborima u oktobru dobio još jedan mandat za funkciju predsednika RS. 

Dodik je istakao i da poštuje reforme koje je započela srpska vlada i dodao da samo jaka Srbija može biti garant stabilnosti i mira u regionu.

Predsedniku RS nagrada je dodeljena za celokupan doprinos razvoju društva, ekonomije, bezbednosti RS i regiona, kao i za doprinos podizanju ugleda RS.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво