Читај ми!

Sava opada, Bosna se povlači

Spasioci u Slavoniji rade iz čamaca zbog opasnosti od epidemije. Dobre vesti su da Sava opada, dok se Bosna povlači.

U Slavoniji pogođenoj do sad nezabeleženim poplavama situacija je i danas teška - Sava se polako povlači, ali je hiljade kuća i dalje poplavljeno, prenosi Beta.

Budući da je za područje Vukovarsko-sremske županije proglašena opasnost od epidemije, spasioci danas ne smeju da ulaze u vodu, pa rade samo iz čamaca.

Danas treba da počne i gradnja podnasipa u Rajevu Selu, gde je ranije probijen, da bi se zaustavio dotok Save u polavljena mesta u blizini granice sa Srbijom.

Gradonačelnik Županje Davor Miličević izjavio je da vodostaj Save treba da padne još za 40-tak centimetara da bi se proglasile redovne mere odbrane od poplava i da bi se život vratio u normalu.

On je dodao da treba biti na oprezu. Rekao je da je neverovatno da je voda u poplavama koje su pogodile Hrvatsku, BiH i Srbiju stvorila jezero prečnika većeg od 100 kilometara.

Poplavljena područja obilaze premijer Zoran Milanović i predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc , kao i evropska komesarka za međunarodnu saradnju, humanitarnu pomoć i odgovor za krizne situacije Kristalina Georgijeva.

"Ja sam ovde da prenesem poruku saučešća za ogromnu tragediju koja je pogodila Srbiju, BiH i Hrvatsku poslednjih dana i da zahvalim Hrvatskoj da je u trenutku kada je zemlja i sama suočena s poplavama pokazala solidarnost sa svojim susedima", rekla je Georgieva.

Bosna i Sava u BiH se povlače

Međunarodni granični prelaz Orašje između BiH i Hrvatske od jutros je ponovo otvoren , pošto je uspostavljena putna komunikacija Bijeljina-Popovi i prelaz Popovi ka Srbiji otvoren je za saobraćaj koji se uglavnom odvija jednom trakom, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Na području Tuzlanskog kantona dosad je evidentirano više od 2.500 klizišta koja ugrožavaju oko 2.800 objekata, a evakuisano je oko 1.800 osoba. Broj klizišta na ovom području svakodnevno se menja.

U Bijeljini je u toku uklanjanje uginule stoke, a u Šamcu je i dalje jedan deo grada pod vodom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво