Region pod snegom

Zbog snega i vetra u Sloveniji saobraćaj u zastoju. Zagreb pred kolapsom. Gradonačelnik Bandić apelovao da se koristi gradski saobraćaj, a ne privatni automobili. Na jugozapadu Mađarske kolona duža od 700 kamiona.

Slovenija se na početku proleća opet bori sa snagom na putevima. Zastoja ima na putu od Škofjica prema Ljubljani, a vozila teža od sedam tona privremeno su izbačena iz saobraćaja. Prema navodima Slovenačke putne službe, otežan je saobraćaj na autoputu u Primorskoj kod petlje za Vrhniku, sneg pravi probleme i na Dravskom autoputu, Dolenjskoj a i na obilaznici oko Ljubljane, gde vozila kod mesta Barje stoje.

Najteže je ipak između Sežane i Fernetičija u Italiji, gde se zbog snega i naleta vetra stvorila veća kolona "teškaša", a kako prenosi Delo slična situacija je i prema Trstu, jer i italijanski putari imaju problema sa olujnim naletima snega.

Mariborska Večer navodi da je na terenu oko 200 ekipa i da se do podnevnih sati očekuje normalizovanje sitacije.

U isto vreme i glavni grad Hrvatske ima problema zbog snežnih padavina. Gradonačelnik Bandić je apelovao na Zagrebčane da "ako nema istorijske potrebe na kreću na posao automobilima".

Portal Indeks navodi da su već od sinoć sve putarske ekipe u Zgerebu na terenu i intezivno rasščišćavaju sneg.

Više od 700 većinom stranih kamiona zaustavljeno je u jugozapadnom regionu Zala u Mađarskoj zbog saobraćajnih restrikcija uvedenih zbog ekstremnih vremenskih uslova, javila je mađarska novinska agencija MTI.

Autoputevi M6 i M7 trenutno su zatvoreni za kamione teže od 7,5 tona.

Portparol Nacionalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama Silard Bango izjavio je da oko 600 kamiona čeka na parkingu u oblasti Lenti-Redič, a da se oko 100 kamiona nalazi u blizini Letenje, duž autoputa M7.

Zaposleni u ovoj agenciji i humanitarne organizacije dostavljaju hranu i tople napitke vozačima iz Slovačke, Poljske, Litvanije, Češke i Rumunije, od kojih je većina još juče morala da prekine putovanje.

Snežno nevreme zahvatilo je i jugozapadni okrug Somođ, gde je policija tokom noći iz zavejanih vozila spasila 52 ljudi, navodi MTI.

Ovo je druga snežna mećava u Mađarskoj ovog meseca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво