Anjeli skrivao kapital u inostranstvu?

Zbog nesuglasica oko podele imovine pokojnog industrijalca Đanija Anjelija i navoda da je iz zemlje izneo dve milijarde evra vlasti u Italiji pokrenule istražni postupak.

Italijanske vlasti sumnjaju da je Đani Anjeli ilegalno sklonio dve milijarde evra u Švajcarsku, a njegovi naslednici moraće da plate porez od više milijardi evra ako se to pokaže kao tačno, javljaju italijanski mediji.

Poreska uprava Italije procenjuje da je pokojni intalijanski industrijalac oko dve milijarde evra, izuzetih iz nasledstva i od poreza, prebacio u Švajcarsku, zbog čega njegova kćerka Margerita Anjeli de Pahlen vodi spor protiv svoje majke Marele Karačolo i sina Džona Elkana.

U slučaju da se utvrdi da je Anjeli zaista izneo novac iz Italije, država bi od Anjelijevih potraživala između pet i devet milijardi evra na ime poreza.

Ukoliko naslednici ne mogu da isplate tu sumu, poreska uprava zaplenila bi deo njihove imovine, na primer njihov udeo u "Fijatu", prenose mediji.

Privatnu imovinu Đanija Anjelija, posle njegove smrti 2004. godine, trebalo je da na jednake delove podela Margerita i njena majka.

Margerita je na osnovu ugovora trebalo da dobije novac i nekretnine, ali je tvrdila da postoji mogućnost da je veliki deo imovine njenog oca skriven.

Povodom ove afere, italijanski zvaničnici saopštili su da će pokrenuti slične postupke i protiv drugih bogataša koji drže kapital ilegalno u inostranstvu.

Generalni direktor italijanskih poreskih vlasti Atilio Befera izjavio je da nije reč o proganjanju milijardera, već o akciji koja će biti pokrenuta protiv svih koji skrivaju neki kapital u inostranstvu i ne prijavljuju ga u Italiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво