Zemljotresi u Indoneziji i Japanu

Istok Indonezije i sever Japan jutros potresli jaki zemljotresi. Nema podataka o šteti, nisu oglašene uzbune za cunami.

Jak potres osetio se jutros oko 8 sati po lokalnom vremenu na istoku Indonezije. Lokalni seizmolozi javili su da je potres bio jačine sedam stepeni.

Američka seizmološka služba je saopštila da je snaga bila 6,4 stepena. Uzbuna za cunami nije data i nema podataka o eventualnim žrtvama i šteti.

Snažan zemljotres jačine 6,6 stepeni rihterove skale potresao je danas i severne delove Japana, a za sada nema izveštaja o eventualnoj šteti ili povređenima.

Poslednjih sedmica tlo u Indoneziji ne miruje. Juče se osetio potres jačine šest stepeni.

Prošle godine zapadnu Sumatru je pogodio zemljotres u kojem je poginulo više od hiljadu ljudi, a pre pet godina u snažnom potresu i cunamiju koji je bio izazvan stradalo je oko 200.000 ljudi.

Tresao se Tokijo

Zgrade u Tokiju su se tresle, prenele su agencije. Epicentar zemljotresa zabeležen je u okeanu kod Fukušime na ostrvu Honšu, na dubini od 40 kilometara.

Japanska meteorološka agencija nije objavila opasnost od cunamija, navodeći da ne preti opasnost ni od većih talasa.

Zemljotres nije ugrozio ni rad tokijske elektroenergetske kompanije, kao ni nuklearnih centrala u Fukušimi.

U zemljotresu jačine 7,2 stepena Rihterove skale, koji je 1995. godine pogodio zapadni lučki grad Kobe, poginulo je 6.400 ljudi. Japan se svrstava u najtrusnija područja na svetu. Potresi se u toj državi dešavaju na skoro svakih pet minuta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво