Читај ми!

Guru Opre Vinfri prvi izazov za Bajdena, Merijen Vilijamson u predsedničkoj trci

Autorka knjiga o samopomoći i motivacioni govornik Merijen Vilijamson zvanično je objavila kandidaturu za predsedničke izbore u SAD 2024. godine, čime je postala prvi konkurent predsedniku Džozefu Bajdenu iz redova njegove stranke. Vilijamsova je i "guru" voditeljke Opre Vinfri.

Objava kandidature Merijen Vilijamson, prvi izazov je unutar Demokratske stranke za aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, koji je najavio da namerava da se ponovo kandiduje, ali se čeka da to zvanično objavi. Posle neuspeha 2020. godine, ovo će biti njen drugi pokušaj da se domogne Bele kuće. 

Prilikom zvanične objave kandidature, u govoru koji je trajao oko 20 minuta, Vilijamsonova je istakla socijalne i ekonomske probleme, kao i korupciju u Vašingtonu. 

"Kandidovala sam se i pre za izbore. Nisam naivna po pitanju određenih sila koje nemaju nameru da u ovu priču puste bilo koga ko nije u skladu sa njihovim planovima", rekla je Merijen Vilijamson, prenosi Si-En-En.  

Nedavno je izjavila da je motivisana shvatanjem da se Demokratska stranka udaljila od partije kakva je bila u vreme Frenklina Ruzvelta, kao i zbog ekonomskih nepravdi koje pogađaju milione Amerikanaca usled uticaja korporativnog novca američkog političkog sistema. 

"Protivnik nije specifična situacija. Protivnik je ekonomska postavka koja se nadvila nad ovom zemljom prethodnih 50 godina", poručila je Vilijamsonova, koja o nasleđu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa govori kao o "mračnoj psihičkoj sili kolektivizovane mržnje". 

Sedamdesetogodišnja Merijen Vilijamson, svetski je priznati motivacioni govornik. Tokom kampanje, 2020. godine pozivala je na "duhovno isceljenje", ali nije uspela da stekne veliku pažnju kod primarnih birača. Američki mediji, kao zanimljivost, prenose i da je ona "duhovni učitelj" čuvene TV voditeljke Opre Vinfri.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво