Читај ми!

Tužilac De Lučija pre šest godina za RTS: Ne verujem da je Mesina mrtav dok ne vidim telo

U Italiji je uhapšen Mateo Mesina Denaro, poslednji vođa Koza nostre za kojim se tragalo po celom svetu. U razgovoru za RTS tužilac Mauricio de Lučija je pre šest godina rekao da neće verovati za Mesinu da je mrtav dok se ne pronađe njegovo telo.

Posle više od 30 godina bekstva, 62-godišnji Mateo Mesina Denaro uhapšen je jutros na Siciliji.

Istragu koja je dovela do hapšenja šefa mafije iz Kastelvetrana u okrugu Trapani vodio je tužilac Palerma Mauricio de Lučija i pomoćni tužilac Paolo Gvida.

De Lučija je u razgovoru za emisiju RTS-a "Koza nostra i naše stvari" rekao da tužilaštvo neće verovati za Mesinu da je mrtav dok se ne pronađe njegovo telo.

"Dok ne nađemo telo, nećemo verovati da je Mesina Denaro mrtav iako se govori tako. I za Provencana se govorilo da je mrtav, pa su ga pronašli", rekao je pre šest godina za RTS De Lučija.

Bernarda Provencana, prethodnog šefa Koza nostre, tražili su više od četiri decenije. Poslednji put u javnosti je viđen 1963, a uhapšen je 43 godine kasnije, 2006. godine. Umro je u zatvoru 2016. godine.

Poznat pod nadimkom Dijabolik, Mateo Mesina Denaro je jedan od najpoznatijih i najopasnijih kriminalaca za kojim se tragalo u celom svetu.

Nakon smrti Salvatorea Rine, koji je važio za "bosa nad bosovima", Denaro je smatran najopasnijim vođom Koza nostre.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи