Читај ми!

Bdenje za Anu Volš u Kohasetu; Boston gloub navodi da joj je 2014. prećeno smrću

Stotine ljudi okupile su se u Kohasetu kako bi se molile za Beograđanku Anu Volš, 39-godišnju majku troje dece koja je poslednji put viđena u svom domu u ranim jutarnjim satima 1. januara. Njen suprug Brajan Volš je u pritvoru zbog ometanja istrage, a u podrumu kuće pronađen je krvav nož. Američki mediji objavili su da je ona policiji u Vašingtonu 2014. rekla da joj je prećeno smrću.

Godinu dana pre nego što su se verili, Ana Volš, tada Ana Knip, rekla je policiji da joj je muškarac pretio tokom telefonskog poziva i rekao da će "ubiti (nju) i njenog prijatelja".

U policijskom izveštaju nije identifikovan čovek koji je pretio, ali se navodi da osumnjičeni živi u Bostonu. Osoba koja je upoznata sa trenutnom istragom rekla je za Boston gloub da je tada bila reč o njenom sadašnjem suprugu Brajanu Volšu.

Portparolka Metropoliten policije istakla je da je slučaj zatvoren nakon što je Ana Volš odbila da sarađuje.

Američki mediji spominju i zabrinjavajuću fotografiju koju je ona postavila na društvenim mrežama pre pet godina, sa povredom iznad kapka, uz komentar da je imala i potres mozga i povređen kuk zbog pada na mermerni pod. Ono što je privuklo pažnju, to je da je komentar izmenjen pre osam meseci. Mediji navode i da je moguće da ta fotografija zapravo ukazuje na zlostavljanje.

Meštani Kohaseta, naselja u kojem je Ana živela sa svojim suprugom i troje dece, okupili su se u znak podrške, a održano je i bdenje tokom kojeg su se poglavari različitih verskih zajednica molili za Beograđanku.

Liza Fulton iz ovog grada rekla je da je to prilično mala i tesno povezana zajednica i da je Anin nestanak potresao ceo njihov svet.

Da podsetimo, suprug nestale Beograđanke Brajan Volš (47) trenutno je u pritvoru zbog navodnog obmanjivanja policije koja za Anom traga od 4. januara, kada su njen nestanak prijavile kolege iz Vašingtona.

Istražitelji su pronašli krv i krvavi nož u podrumu kuće porodice Volš, a, prema izvorima Si-En-Ena, u istoriji internet pretrage na uređajima Brajana Volša pronađeni su upiti "kako se rešiti tela žene od 52 kilograma" i "kako raskomadati telo". On je potrošio i stotine dolara na kupovinu sredstava za čišćenje.

U deponiji i kontejnerima koji se nalaze u blizini zgrade u kojoj živi Brajanova majka Dajana, pronađeni su predmeti koji su takođe predmet istrage.

Brajan Volš je, inače, na uslovnoj kazni i nosi narukvicu za praćenje zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola 2016. godine. Istraga je utvrdila i da je prekršio tu uslovnu kaznu, zbog koje nije mogao da ode i sa suprugom živi u Vašingtonu. U noći u kojoj je nestala, trebalo je da otputuje u Vašington gde je radila u agenciji za nekretnine, a gde Volšovi imaju i kuću.

Ana Volš, devojačko prezime Ljubičić, rođena je i odrasla u Beogradu, a 2005. je otišla u Sjedinjene Države.

Kako javlja dopisnik RTS-a Aleksandar Žigić, Ana Volš je godinama radila u hotelu Vilard interkontinental, koji se nalazi pored same Bele kuće. Uvek se starala da delegacije iz Srbije dobiju popust, a u prigodnim prilikama je pored američke, postavljala i zastavu Srbije.

Sa Brajanom Volšom ima troje dece, starosti od dve do šest godina. Brigu o njima trenutno vode socijalne službe, a Anini prijatelji pokušavaju da dobiju dozvolu da se deca prebace u kuću jednog od prijatelja.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво