Читај ми!

Zelenski: Ukrajina nije Titanik, previše panike iz Vašingtona

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da ne može da isključi izbijanje rata širokih razmera sa Rusijom. Međutim, poručio je i da "Ukrajina nije Titanik koji tone". Kritikovao je medije i Vašington zbog "previše panike" koja opterećuje ekonomiju.

Volodimir Zelenski je izjavio na konferenciji za novinare da ne smatra da je situacija u Ukrajini sada napetija nego ranije, ali da to ne znači da eskalacija nije moguća, prenosi Rojters.

"Mediji stvaraju utisak da je ovde rat. Nema tenkova na ulicama. Ne treba nam ova panika", poručio je Zelenski.

Rekao je i da je Bela kuća napravila "grešku" preterano naglašavajući rizik od rata velikih razmera, i da je to poruka koju je uputio i predsedniku SAD Džozefu Bajdenu u njihovom jučerašnjem telefonskom razgovoru.

Odluke SAD i Velike Britanije da opozovu diplomate iz Kijeva su, prema oceni ukrajinskog predsednika, bili greška i preterivanje. "Mi nismo Titanik. Ukrajina ide napred", rekao je Zelenski.

NATO je, prema njegovim rečima, jedini garant čvrste bezbednosti koju Ukrajina ima u svom sukobu sa Rusijom, i upozorio da bi istočne članice Alijanse takođe mogle biti izložene neprijateljstvima Moskve.

Ukrajinski predsednik je kritikovao i Nemačku zbog nastavka saradnje na gasovodu Severni tok 2, optužujući je da daje prioritet ekonomskim sporazumima sa Rusijom u odnosu na bezbednost i teritorijalni integritet Ukrajine.

Takođe je naveo Britaniju kao jednu od zemalja koje dozvoljavaju "pranje novca" od strane Rusa, kao i oligarha koji izvlače novac iz zemalja kao što su Ukrajina i Kazahstan, navodi Rojters.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво