Читај ми!

Novi plamen u kompleksu parlamenta u Kejptaunu, "jastrebovi" sprovode istragu

U kompleksu zgrada u kojima zaseda južnoafrički parlament, izbio je novi plamen, dan nakon što je požar naneo veliku štetu toj instituciji. Policija je 49-godišnjeg muškarca optužila za podmetanje požara i druga krivična dela, uključujući i krađu. Očekuje se da će se on sutra naći pred sudom.

Predsednik parlamenta je rekao da, ako se potvrdi da je požar podmetnut, to će značiti da je "napadnuta demokratija".

"Vatrogasci i spasilačke službe potvrdili su da se požar razbuktava. Gori prostor ispod krova parlamenta", rekao je portparol vatrogasnih službi.

Zbog jučerašnjeg požara, obrušio se krov novog krila zgrade u kojoj zaseda Donji dom parlamenta. Reč je o krovu koji datira iz 1884. godine. Delom se obrušio i krov zgrade u kojoj zaseda Gornji dom.

"Ovo je veoma čudna situacija. Pitanje koje bi i dete postavilo je: kako je moguće da se požar koji je počeo u nekom delu stare skupštine najednom pojavi i u novim prostorijama. Mi to ne znamo", rekla je predsednica Parlamenta Nosivive Mapisa-Nkakula.

Specijalne policijske jedinice, poznate kao "jastrebovi", navode da se veruje da je osumnjičeni ušao u parlament kroz prozor jedne kancelarije.

Pre nego što je novi plamen izbio, vatrogasci su uspeli da ugase veći deo požara i borili su se sa preostalim žarištima na četvrtom spratu.

Veći deo unutrašnjosti parlamenta uništili su vatra, voda i dim.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво