Читај ми!

Kremlj: Prestanite da snabdevate Ukrajinu modernim naoružanjem

Kremlj je optužio Zapad da veštački raspiruje tenzije oko Ukrajine, neprestano ponavljajući da je Rusija spremna da napadne svog suseda. Vašingtonu i saveznicima Moskva poručuje da prestanu sa nagomilavanjem vojnih snaga i snabdevanjem Ukrajine modernim naoružanjem.

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je u subotu da su Sjedinjene Države veoma zabrinute, kao i njeni partneri, zbog ruskih aktivnosti na granici sa Ukrajinom. Iz Kijeva su prethodno rekli da strahuju da Rusija možda priprema napad.

SAD, NATO i ukrajinski zvaničnici već gotovo dve nedelje daju slične izjave o navodno "neobičnim kretanjima ruskih vojnika u blizini Ukrajine".

Iz Moskve negiraju da spremaju napad i kažu da su to zapaljive izjave. Žale se, međutim, na pojačanu aktivnost NATO-a u regionu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je da ne mogu da odbace mogućnost neke provokacije s obzirom na američku retoriku. 

"Histerija se veštački raspiruje. Optužuju nas za nekakvu neobičnu vojnu aktivnost na našoj teritoriji, i to oni koji su svoje vojne snage prevezli preko okeana. Što će reći, iz Sjedinjenih Američkih Država", rekao je Peksov dodajući da to nije ni logično ni pristojno.

Peskov je sugerisao da Ukrajina verovatno traži način da sopstvene probleme reši silom.

Portparol Kremlja kaže i da Rusija želi da NATO prestane da koncentriše snage u blizini ruske granice i da prestane da naoružava Ukrajinu modernim naoružanjem.

Moskva je još u septembru navela da će SAD preći crvenu liniju ako nastave da proširuju svoju vojnu infrastrukturu u Ukrajini.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи