Читај ми!

Ponovljeni parlamentarni izbori u Kirgistanu 20. decembra

Ponovljeni parlamentarni izbori u Kirgistanu biće održani 20. decembra, saopštila je Centralna izborna komisija.

"Članovi Centralne izborne komisije odlučili su  da ponovljeni izbori za parlament Kirgistana budu održani 20. decembra", rekao je portparol Komisije, prenosi Tas.

Kako je rekao, pripreme za održavanje novih izbora počinju od danas.

Predsednik Kirgistana Soronbaj Ženbekov podneo je prošle nedelje ostavku,nakon nereda koji potresaju tu zemlju od 4. oktobra.

Ženbekov je prethodno imenovao Sadira Žaparova, političara koji je tražio njegovu ostavku, za novog premijera u pokušaju da okonča političku krizu koja je zahvatila zemlju.

Nemiri u Kirgistanu izbili su posle saopštavanja rezultata parlamentarnih izbora, održanih 4. oktobra, kada se u centru Biškeka okupilo se na hiljade nezadovoljnih ljudi koji su provalili u zgradu vlade i parlamenta i sukobili se sa policijom.

Predsednik Kirgistana je optužen da je učestvovao u nameštanju rezultata parlamentarnih izbora i za kupovinu glasova i zastrašivanje birača.

Centralna izborna komisija je poništila rezultate izbora posle nasilnih demonstracija, a dva dana nakon toga Ženbekov je proglasio vanredno stanje u prestonici i naredio vojsci da uvede red.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво