Sanders vodi u Nevadi, poručuje da će raditi suprotno od Trampa

Senator iz Vermonta Berni Sanders je prema jutrošnjim projekcijama Si-En-Ena odneo pobedu na kokusu demokrata u Nevadi, dok je bivši potpredsednik SAD Džo Bajden na drugom mestu.

Si-En-En podseća da je Džo Bajden prema istraživanjima krajem januara bio u vođstvu u odnosu na Bernija Sandersa, ali situacija se promenila.

Treće mesto zauzeo je bivši gradonačelnik Saut Benda u Indijani Pit Butidžidž, a četvrto senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren.

Džo Bajden i ostali umereni kandidati u Demokratskoj stranci ističu da je Sanders previše lberalan i da zbog toga ne bi mogao da pobedi Trampa, ali glasovi onih koji podržavaju demokrate pokazuju drugačije.

"Tramp i njegovi prijatelji misle da će osvojiti ove izbore. Oni misle da će pobediti tako što će razdvajati ljude, na osnovu boje njihove kože, mest rođenja, vere ili seksualne orijentacije. Mi ćemo pobediti tako što ćemo raditi upravo suprotno. Mi ljude spajamo", poručio je Sanders u San Antoniju.

Tamp je na Tviteru, na svojevrsni način čestitao Sandersu.

"Izgleda da ludom Berniju dobro ide u velikoj saveznoj državi Nevadi. Bajden i ostali izgledaju slabo, ali nema šanse da Mini Majk (Majkl Blumberg) restartuje kampanju nakon najgore debate u istoriji predsedničkih debata. Čestitke Berni, ne dozvoli da ti to oduzmu", poručio je Tramp. 

Sanders je pobedu odneo i u Nju Hempširu, dok je Butidžidž pobedio u Ajovi

Američki predsednički izbori održaće se 3. novembra. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво