Tramp odbio da se rukuje, Nensi Pelosi pocepala njegov govor

Uoči svog govora o stanju nacije, američki predsednik Donald Tramp ignorisao je predsedavajuću Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi, odbivši da se rukuje sa njom. Pelosijeva je kasnije pocepala papir sa govorom koji je dobila od Trampa.

Tramp je Pelosijevoj pružio kopiju svog govora o stanju nacije, ali je sa prezrenjem odbio ispruženu ruku vodeće političarke Demokratske stranke u Kongresu pošto se prvi put susreo sa njom od sastanka u Beloj kući pre četiri meseca.

Prema navodima Rojtersa, Pelosijevu je iznenadio Trampov čin. Pomoćnici Trampa i Pelosijeve kažu da njih dvoje nisu razgovarali još od prošlog oktobra kada je visokopozicionirana političarka Demokratske stranke napustila sastanak sa predsednikom SAD.

Umesto uobičajenog predstavljanja predsednika rečima "velika privilegija i posebna čast" Pelosijeva je Trampa najavila Kongresu samo sa "predsednik Sjedinjenih Država".

Na kraju Trampovog obraćanja koje je trajalo osamdeset minuta, Pelosijeva je ustala i pocepala kopiju govora koju ju je dobila od Trampa.

Pelosijeva je rekla novinarima da je to bio uljudan čin, ako se ima u vidu alterantiva.

"Njena mržnja prema Trampu ju je zaslepela u skladu sa njenom odbojnom prirodom i njenim elitističkim držanjem", napisala je na Tviteru Trampova portparolka zadužena za izbornu kampanju Kejli Mekenej.

Trampa u 16 časova po lokalnom, odnosno u 22 časa po srednjoevropskom vremenu očekuje glasanje U Senatu o opozivu povodom optužbi da je zloupotrebio vlast i Kongres.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара