Četvoro hrvatskih državljana stiglo iz Vuhana u Francusku

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske potvrdilo je da je četvoro hrvatskih državljana iz Kine stiglo u Francusku, gde će biti zadržani u dvonedeljnom karantinu.

Hrvatski državljani ostaće, zajedno sa drugim putnicima, 14 dana u izolaciji u hotelskom kompleksu u blizini Marselja, prenosi portal Indeks.

Po isteku izolacije, putnici će biti upućeni u Hrvatsku odnosno u svoje zemlje, osim onih kod kojih bi se eventualno pojavili simptomi bolesti.

"Četiri hrvatska državljana, među 250 putnika iz petnaestak europskih država, stigla su danas poslijepodne specijalnim francuskim zrakoplovom iz Kine te su prebačeni u vojnu zračnu luku Istr u blizini Marselja", navedeno je u saopštenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Hrvatske.

U saopštenju se dodaje da iako nema naznaka da je bilo ko od putnika zaražen koronavirusom, svi putnici će ostati u izolaciji 14 dana, koliko traje vreme inkubacije bolesti. 

Avion sa 250 francuskih i drugih evropskih državljana koji su evakuisani iz kineskog grada Vuhana ranije danas je sleteo u vojnu bazu u Istru na jugu Francuske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара