Pompeo: Rado ću svedočiti u procesu opoziva Trampa

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je da je spreman da svedoči u procesu opoziva američkog predsednika Donalda Trampa.

Majk Pompeo je naveo da će svedočiti ukoliko bude imao zakonsku obavezu.

"Ukoliko po zakonu budem morao da svedočim, kao što sam već rekao, rado ću to učiniti", rekao je Pompeo novinarima na Jamajci, prenosi Rojters.

Dodao je i da nije pratio proces dok je na turneji po zapadnoj hemisferi.

U američkom Senatu počelo je suđenje u procesu opoziva predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa po dva osnova – da je iskoristio položaj kako bi izvršio pritisak na ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da istraži Džoa Bajdena, bivšeg potpredsednika SAD koji važi za jednog od njegovih ozbiljnijih protivkadnidata na novembarskim izborima, dok su drugi osnov navodne opstrukcije Kongresa u istrazi koju je sprovelo to telo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво