Kvar na motoru uzrok pada ukrajinskog aviona kod Teherana

Nije u pitanju teroristički ili raketni napad, nesreća nema veze sa aktuelnom krizom SAD i Irana, objavila je ukrajinska ambasada u Teheranu.

Ukrajinski avion sa 176 punika i članova posade koji se jutros srušio nekoliko minuta posle poletanja sa aerodroma "Imam Homeini" u Teheranu nije proglasio uzbunu, izjavio je Hasan Rezeifar, generalni direktor komisije iranske organizacije za civilnu avijaciju koja istražuje nesreću. 

Ukrajinska ambasada u Teheranu saopštila je da je 168 ljudi kupilo karte za ovaj let i da je posada imala devet članova, te da preliminarni izveštaji pokazuju da je avion pao zbog kvara na motoru.

Među putnicima poginulim u avionskoj nesreći u Iranu bila su 82 državljana Irana i 63 Kanađana, kao i državljani Ukrajine, Švedske, Avganistana, Nemačke i Britanije, objavio je na Tviteru ukrajinski ministar Vadim Pristajko. 

Naveo je da je poginulo 11 Ukrajinaca, među kojima devet članova posade, 10 državljana Švedske, četvoro putnika iz Avganistana, troje iz Nemačke i troje iz Britanije, prenosi Rojters. 

Iranski i ukrajinski zvaničnici kažu da ova nesreća nije povezana sa noćašnjim raketnim udarima Irana na baze u Iraku u kojima se nalaze američke trupe. 

Prema izveštajima iranskog Crvenog polumeseca niko nije preživeo pad aviona.

Iranski istražni organi saopštavaju da se jedan od motora na avionu zapalio i da je pilot zbog toga izgubio kontrolu nad letelicom.

Iranska državna televizija objavila je da su u avionu bila 32 strana državljanina ne navodeći njihove nacionalnosti.

Tas navodi da je pronađena "crna kutija" koja beleži podatke o letu i da je predata istražnim organima.

Predstavnici kompanije "Boing" kažu da su obavešteni o nesreći i da prikupljaju dodatne informacije.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prekinuo je posetu Omanu i vratio se u Kijev, dok premijer Oleksej Gončaruk kaže da se trenutno utvrđuje koliko je ukrajinskih državljana bilo na ovom letu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи