Авион са 176 особа срушио се после полетања из Техерана

Украјински "боинг" 737 у којем се налазило 176 особа, срушио се по полетању са техеранског аеродрома. Ирански Црвени полумесец је саопштио да нема шансе да се пронађу преживели, преноси Би-Би-Си.

"Боинг 737" који је припадао украјинској авио-компанији срушио се само неколико минута након полетања са аеродрома "Имам Хомеини" у Техерану. 

Прелиминарни извештаји наговештавају да је авион летео за Кијев. Није јасно да ли је инцидент повезан са иранско-америчком конфронтацијом али саобраћајни стручњаци наводе да се највероватније запалио мотор авиона. 

На место пада авиона послати су спасилачки тимови. 

Челник иранског Црвеног полумесеца рекао је медијима да нема шансе да се пронађу преживели.

Украјински званичници су саопштили да је у авиону било 167 путника и девет чланова посаде. 

Председник те земље Володимир Зеленски је рекао да ће украјинска амбасада у Техерану учествовати у разјашњавању околности које су довеле до трагедије.

Пад се догодио се усред озбиљне кризе која потреса овај регион после америчке акције у којој је убијен ирански генерал и иранске ракетне одмазде.

"Боинг" је месецима на мети озбиљних критика због проблема са "макс" серијом путничких авиона из серије 737.

ово је прва велика авионска несрећа у 2020. години. Прошле године је у несрећама у авиосаобраћају погинуло више од 578. особа.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи