Premijer Australije se izvinio jer je otišao na odmor dok bukte požari

Premijer Australije Skot Morison izvinio se jer je otišao na odmor na Havaje dok se situacija sa šumskim požarima u zemlji pogoršava.

Skot Morison je rekao da će skratiti odmor, pa se očekuje da će već u subotu biti u Australiji.

"Duboko žalim ako je moj odlazak sa porodicom na odmor u ovom trenutku uvredio nekoga od brojnih Australijanaca pogođenih strašnim požarima", izjavio je Morison.

Istakao je da redovno dobija izveštaje o razmerama požara, kao i pronalaženju i pružanju pomoći žrtvama prošlonedeljne erupcije vulkana na Novom Zelandu u kojoj je poginulo 11 Australijanaca.

Nenajavljeni odmor premijera u ovom trenutku izazvao je kritike javnosti i negativne komentare na društvenim mrežama.

Morison je objasnio da je na odmor otišao kako bi iznenadio svoju ćerku.

Rekao je da, iako obično ne najavljuje gde će i kada otići, zbog trenutnih okolnosti razume strah i nezadovoljstvo i duboko žali zbog njega.

U četvrtak je u Novom Južnom Velsu, na jugoistoku Australije, proglašena vanredna situacija zbog rekordno visokih temperatura.

Oko 2.000 vatrogasaca se bori sa oko 100 požara.

Prethodni put, vanredna situacija je u Novom Južnom Velsu bila proglašena sredinom novembra.

U požarima je do sada nastradalo osam osoba, izgorelo je više od kuća i gotovo 1,2 miliona hektara šuma i drugog rastinja.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво