Makron ostaje pri svom komentaru da je NATO u stanju moždane smrti

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u Londonu da je njegova izjava da je NATO u stanju moždane smrti dovela do prave diskusije o tome kojim pravcem Alijansa treba da se kreće.

Emanuel Makron je stigao u Votford na sastanak lidera zemalja članica NATO-a.

Upitan da li i dalje stoji pri svom komentaru da je NATO u stanju moždane smrti odgovorio je:

"Da, apsolutno. U stvari, ta izjava je pokrenula neke od ključnih debata", rekao je francuski predsednik.

Jedna od njih je, kaže Makron, kreiranje održivog mira u Evropi i ukazivanje na pravog neprijatelja.

"Mislim da je bila naša odgovornost da razjasnimo nejasnoće koje bi mogle biti štetne i da pokrenemo pravu stratešku debatu. Ona je počela i ja sam zadovoljan", rekao je Makron.

broj komentara 19 pošalji komentar
(sreda, 04. dec 2019, 16:31) - anonymous [neregistrovani]

..,i dodao bi...

...nisam nikada procitao niti sam cuo ali sam siguran da NATO u opremu i naoruzanje izdvaja puno a Rusija,sama je sa velikom duzinom granica i radi samog novca razvija atomsko oruzje kojega je puna i prepuna ,znaju to na Zapadu ali i dalje provociraju,oni koji su razumni,plase se,Rusija je prica za sebe , posle...poslije je i NATO!

(sreda, 04. dec 2019, 16:13) - anonymous [neregistrovani]

@Zamjena teza...

...mislim da su Zapadnjaci svi isti,u glavi im je samo "bogatstvo" Rusije i ekspanzija Kine a sto se tice finansiranja ga i 2 % bruto licnog dohodka od svake clanice...koliko bi to bilo samo od Njemacke,izdvajala bi vise i od Kine i od Rusije...(ps,mir se ne postize sa novim naoruzanjem...)

(sreda, 04. dec 2019, 16:02) - anonymous [neregistrovani]

Zamjena teza

Makron: ''kreiranje održivog mira u Evropi i ukazivanje na pravog neprijatelja.'' Makron plasi Evropljane, a ''pravi neprijatelji'' su vjerovatno Rusi i Kinezi. Usput ne napada Makron NATO, nego naprotiv, svojom izjavom zeli da ga ojaca, jedini ko ''potkopava'' NATO je Tramp svojim izjavama o pravednoj raspodjeli finansiranja istog, a uz to prisnim odnosima sa Putinom, Erdoganom i Kinezima. 

(sreda, 04. dec 2019, 14:22) - anonymous [neregistrovani]

Makron- France awakining- Liberte -France

Наравно да треба подржати Макрона и оне који му се придружују у интенцијама намерама да ојача ЕУ-у војно, да не би постала лилипутанац или слуга роб америчким несумњиво девијантним сулудим намерама, како то сами европљани говоре за Америку.По капиталу реалном економији по глави становника ЕУ је и даље водећа.Посебно су америчке штампарије новца без покрића и масовност радне снаге и продуктивност Вeлике Кине Индије итд.Стандард живота ЈЕ ЈОШ УВЕК НАЈБОЉИ У ЕУ-нији.,Учити од Кине Русије , у сферама где су најбољи у свету.Сарађивати свакако.

(sreda, 04. dec 2019, 14:07) - anonymous [neregistrovani]

Evropa

Makron je dobro studirao De Gola , i to je dobro za evropski kontinent , ukljucujuci i Rusiju , vese nego dobro za Srbiju

(sreda, 04. dec 2019, 14:01) - anonymous [neregistrovani]

NATO

Mir se ne stvara sa vecim zveckanjem oruzja nego sa dogovorom medju nacijama.Da se postuje medjusobni nacionalni suverenitet kao i teritorijalni integritet.Vreme je da ta trula organizacija nestane sa lica Zemlje.

(sreda, 04. dec 2019, 13:53) - anonymous [neregistrovani]

@ Rekao bih...

А када је то Стаљин хтео да нападне Европу?!

(sreda, 04. dec 2019, 13:52) - Markovljev [neregistrovani]

@Rekao bih

Pa nemojte tako prijatelju.Srbija nije u NATO a sa tih par novih MIG-ova i Helikoptera MI17 može biti ozbiljna opasnost po članice NATO.Naravno da je to glupost, kao što je nažalost i glupost evropskih zemalja koje po naredjenju Trampa moraju da odvajaju 2% BND i kupuju isluženu američku opremu i avione i helikoptere umesto da taj novac koriste za poboljšanje životnih uslova svojih gradjana i povećanjem standarda.Poljaci ksenofobno ne podnose i mrze Ruse, pa radije plaćaju Amerum da se šepure po Poljsku, ali vremenom će shvatiti tugu Nemaca, Japanaca, Južne Koreje, Iraka, Sirije i drugih država da im konačno vide ledja.Evropo probudi se, još nije kasno.Tramp nije raskinuo Ugovor o raketama dugog doleta, ali srednjeg koji se direktno tiče Evrope a ne SAD. E, moja Evropo.

(sreda, 04. dec 2019, 13:28) - anonymous [neregistrovani]

Makron...

...mislim da su izjave mu o NATO-u u neposrednoj vezi sa Turskom intervencijom u Siriji...a Turska ce, jos danas, na samitu NATO traziti da se zvanicno Kurdski borci na Sjeveru Sirije proglase teroristima sto su uslovili svojim pristankom da prihvate nesto kao proglas zastite Poljske i Baltickih drzava od eventualnog napada Rusije...ako se zna da je uz Njemacku i USA upravo Francuska i Britanija i stvorila, nekakve, Kurdske snge, i Bjele Sljemove...ko zna kako ce se zavrsiti, Makron, samo je pion...

(sreda, 04. dec 2019, 13:21) - anonymous [neregistrovani]

Svako grupisanje je teznja ka moci

jednoj strani pruza mogucnosti srazmerne velicini grupe a drugoj strepnju za sutra, osnovna prepreka u slucaju vojne alijanse kao i privrednih je definisati budzet i neprijatelja odnosno cilj grupisanja u oba slucaja to su zemlje azijskog regiona i njihovi saveznici.