Tramp prekinuo Zelenskog: Znate da nije bilo pritiska

Američki predsednik Donald Tramp i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastali su se na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku. Njih dvojica su negirali da je Tramp pritiskao Zelenskog da pokrene istragu protiv Džoa Bajdena i njegovog sina.

Volodimir Zelenski je istakao da nije bilo ničega neprikladnog u njihovom telefonskom pozivu 25. jula zbog kojeg su demokrate pokrenule proceduru impičmenta protiv Donalda Trampa.

"Ne želim da budem umešan u demokratske otvorene izbore u SAD. Mislim da smo imali dobar telefonski poziv, bio je normalan, pričali smo o mnogim stvarima... Verujem da ste mogli da vidite da me niko nije pritiskao", rekao je Zelenski.

U tom trenutku, Tramp je prekinuo Zelenskog: "Drugim rečima, nije bilo pritiska. I znate da nije bilo pritiska".

Independent navodi da je razgovor na trenutke bio napet, naročito kada je Tramp sugerisao da Ukrajina traži pomoć od Rusije. Fotografi su uhvatili Zelenskog kako pravi grimase.

Prethodno je objavljen transkript kontroverznog telefonskog razgovora između Donalda Trampa i Volodimira Zelenskog, dan pošto su demokrate u Kongresu pokrenule postupak za opoziv predsednika SAD.

Transkript sadrži delove koji predstavljaju navodni "krunski dokaz" demokrata da je Tramp pokušavao da pritiskom na ukrajinskog predsednika zloupotrebi položaj i pokrene istragu protiv mogućeg protivkandidata na predsedničkim izborima Džoa Bajdena i njegovog sina Hantera. 

Slučajna greška Bele kuće

U međuvremenu dogodilo se nešto što deluje neverovatno, piše Hafington post. Bela kuća je slučajno poslala mejl s ključnim tačkama o razgovoru Donalda Trampa i Volodimira Zelenskog demokratama u Kongresu. Kasnije je poslala i drugi mejl u kojem se navodi da se nada da će predstavnici ignorisati ono što se dogodilo. 

Bela kuća je čak poslala mejl i predsednici Predstavničkog doma Nensi Pelosi, potvrdila je njena kancelarija.

To zapravo znači da su demokrate i javnost dobile uvid u način na koji su republikanci iza kulisa pripremani za odbranu Trampa koji se suočava sa impičmentom.

Prvi mejl je nazvan: "Sve što bi trebalo da znate, razgovor predsednika Trampa sa predsednikom Zelenskim". Sledeći mejl je stigao za manje od sat vremena.

Portparol Bele kuće nije odgovarao na pitanja o mejlovima.  

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи