Zarifu "pozivnicu" poslao Makron

Iz Makronove kancelarije su večeras saopštili da su članice G-7 bile obaveštene o dolasku šefa iranske diplomatije u Bijaric najbrže moguće i da je ta poseta u vrlo kratkom roku bila organizovana.

Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif otputovao je večeras iz Bijarica gde je danas boravio na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona, a na iznenađenje ostalih učesnika samita G-7.

Neimenovani francuski zvaničnik rekao je da su razgovori koje je Zarif imao u Bijaricu, trajali skoro tri i po sata, uključujući 30 minuta razgovora sa predsednikom Emanuelom Makronom, prenosi Rojters.

Francuski zvaničnik je rekao da je Francuska pozvala Zarifa na samit G-7 kako bi pokušala da smanji tenzije oko nuklearnog programa Irana.

Na pitanje da li je Bela kuća bila obaveštena o poseti, francuski zvaničnik je rekao da oni "rade po svojim pravilima", ali je primetio da su Makron i Tramp juče razgovarali dva sata, između ostalog i o Iranu.

Dodao je da se američka delegacija u Bijaricu neće sastati sa Zarifom i da Francuska radi "u punoj transparentnosti sa SAD i evropskim partnerima".

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u međuvremenu izjavila da je dolazak iranskog ministra "paralelni događaj na istom mestu, a ne zvaničan sastanak u okviru G-7.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво