Američka kongresmenka ne želi u "humanitarnu posetu" porodici u Izraelu

Demokratska članica američkog Kongresa palestinskog porekla Rašida Tlaib saopštila je da neće posetiti rođake na Zapadnoj obali pošto joj je Izrael izdao dozvolu za ulazak u zemlju na humanitarnoj osnovi, ističući da izraelske vlasti žele da je ponize.

Rašida Tlaib je u saopštenju navela da bi njenoj baki bilo slomljeno srce ako bi je posetila pod tako "diktatorskim uslovima" čiji je cilj da je ponize.

"Da me ućutkuju tako što će me naterati da se osećam manje vrednom, nije to što ona želi za mene. To bi ubilo deo mene koji je uvek protiv rasizma i nepravde", navela je američka poslanica.

Izraelsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je prethodno da će Talibovoj biti dopušteno da obiđe svoju porodicu na Zapadnoj obali.

Saopštenje je usledilo nakon što su izraelske vlasti juče zabranile zvaničnu posetu Tlaib i još jednoj američkoj kongresmenki iz redova Demokratske stranke Ilhan Omar, preneo je Rojters.

Izraelsko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je pismo koje je navodno potpisala Tlaibova, u kojem ona obećava da tokom posete neće propagirati bojkot Izraela, prenosi AP. 

Tramp bio protiv posete

Predsednik SAD Donald Tramp je juče pozvao Izrael da ne dozvoli Ilhan Omar i Rašidi Tlaib, koje su izrazile podršku propalestinskom pokretu "Bojkot, diverzija, sankcije", da posete tu zemlju.

"Izrael bi pokazao veliku slabost kada bi dozvolio poslanici Omar i poslanici Tlaib da dođu u posetu", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu, preneo je Rojters.

Dve poslanice, obe članice Demokratske partije, koje je Tramp više puta kritikovao, planirale su da obiđu okupiranu Zapadnu obalu i istočni Jerusalim.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи