Tragedija danskog milijardera

Milijarder koji živi skromno, obožava svoju porodicu i strastveno je posvećen očuvanju prirode – to su reči kojima su svetski mediji do pre dva dana opisivali danskog modnog tajkuna Andersa Holha Povlsena. Međutim, posle niza bombaških napada na Šri Lanki, sva priča o njemu svodi se samo na jednu tragičnu činjenicu – među više od 300 žrtava bezumnog nasilja jeste i njegovo troje dece.

Anders Holh Povlsen je najbogatiji Danac, čija imovina je vredna 7,9 milijardi dolara. Naslednik je danske modne kompanije "Bestseler", među čijim brendovima su i "Vero Moda" i "Džek end Džouns". Pored toga, najveći je deoničar modne internet trgovine "Asos". Posle kupovine niza imanja na severu britanskog ostrva, postao je najveći zemljoposednik u Škotskoj.

I, ono što je najvažnija stavka njegove biografije – otac je četvoro dece. Troje je, nažalost, izgubilo život u bezumnom nasilju koje je na Uskršnju nedelju zadesilo Šri Lanku.

To je potvrdio i predstavnik za medije njegove kompanije, ali nije saopštio više informacija. Zatraženo je, kako i priliči, da se poštuje privatnost porodice.

Za razliku od mnogih milijardera, danski modni tajkun i njegova supruga nisu se razmetali svojim bogatstvom. Na društvenim mrežama gotovo da nema detalja iz njihovog privatnog života. Ukratko, za tako imućne ljude, živeli su veoma skromno.

Sada su se, sticajem tragičnih okolnosti, našli u centru pažnje na globalnom nivou.

Kako navode britanski mediji, Povlsen i njegova supruga želeli su da njihove tri ćerke i sin – Alma, Astrid, Agnes i Alfred – imaju normalno detinjstvo.

Deca su išla u državne škole, svi zajedno su se vozili u starom olupanom "folksvagenu" i delili strast za očuvanje životne sredine.

Među retkim fotografijama Povlsenove dece su one sa Instagram naloga najstarije ćerke, Alme. Međutim, i tu je svega tridesetak snimaka.

Tri dana pre tragedije, Alma je postavila fotografiju sa sestrom i bratom zabeleženu tokom odmora na Šri Lanki.

A samo nekoliko dana pre nego što su deca ubijena, danski milijarder i njegova supruga Ane Storm Pedersen obelodanili su planove da im predaju svojih 12 imanja u Škotskoj.

U otvorenom pismu saopštili su da će, zajedno sa imanjima, deci u amanet ostaviti i projekat "dekultivizacije".

Naime, namera im je bila da gotovo 90.000 hektara veličanstvenog škotskog pejsaža vrate u izvorno stanje ili, prosto rečeno, da ga puste da "podivlja".

Zajednički poduhvat porodice Povlsen nazvan je "Vajldlend" – "Divlja zemlja".

Ali sve to je bilo pre.

Danas, dva dana posle bombaških napada na Šri Lanki, još se ne zna koje od Povlsenove dece je uspelo da preživi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво