Lopta u dvorištu Bele kuće

Rusko Ministarstvo inostranih poslova pozvalo jeSAD da i formalno priznaju da nije bilo saradnje između Rusije i predizbornog štaba američkog predsednika Donalda Trampa na izborima 2016. godine, preneo je Rojters.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov naveo je da Rusija smatra "da su optužbe za mešanje Rusije u izborni proces u SAD neosnovane, jer čak i kratke informacije navedene u Malerovom izveštaju nemaju osnove", preneo je Tas.

"Teško je naći crnu mačku u tamnoj sobi, pogotovo ako ne postoji", dodao je Peskov.

Ranije danas je ruski poslanik Konstantin Kosačev rekao da je izveštaj Roberta Malera otvorio prostor za otopljavanje odnosa između Moskve i Vašingtona.

U izveštaju Roberta Malera zaključeno je da američki predsednik Donald Tramp nije sarađivao sa Rusima tokom kampanje za predsedničke izbore u SAD 2016. godine. Stigla je reakcija iz Rusije: Poslanik Konstantin Kosačev pozitivno je ocenio mogućnosti za buduću saradnju dve zemlje.

"U svakom slučaju, postoji prilika da se mnogo toga obnovi u našim odnosima, ali pitanje je da li bi Tramp rizikovao da to uradi. Mi smo naravno spremni", rekao je Kosačev.

Robert Maler nije pronašao dokaze o dosluhu, ali je ostalo nerešeno pitanje da li je Tramp ometao pravdu potkopavanjem istrage koja je trajala sve vreme njegovog predsednikovanja.

Tramp je od samog početka odbacivao bilo kakvu povezanost ljudi iz njegove predsedničke kampanje sa Rusijom, ocenjujući da ona predstavlja "lov na veštice".

Tokom dvogodišnje istrage Malera o mogućem ruskom mešanju u američke predsedničke izbore izdato je više od 2.800 sudskih naloga za svedočenje i sprovedeno gotovo 500 pretresa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво