Utisci Trampa i Kima posle sastanka, stručnjaci analiziraju govor tela

Na početku današnjeg susreta sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, severnokorejski lider Kim Džong Un pomenuo je strpljenje koje je bilo potrebno u poslednjih osam meseci koliko je proteklo od prvog samita u Singapuru. Tramp je susret opisao kao sjajan.

Kako prenosi Jonhap, Kim je pomenuo spori napredak dve strane u implementaciji sporazuma o denuklearizaciji, koji su on i Tramp postigli u junu prošle godine.

Ipak, severnokorejski lider je obećao da će dati sve od sebe da dođe do rezultata prihvatljivih za ceo svet.

Tokom večere, prenosi agencija, raspoloženje dvojice lidera bilo je opuštenije, a čak su se i našalili o "zanimljivom dijalogu" koji su imali tokom polučasovnog razgovora "jedan na jedan".

Kim je razgovore okarakterisao kao "interesantne".

Tramp je jednom od novinara posle razgovora a pre večere rekao: "Dečko, da si mogao da čuješ razgovor. Koliko bi platio za taj razgovor?"

Večera je održana u restoranu "La Veranda" u prizemlju hotela "Metropol", koji je za tu priliku bio posebno ukrašen.

Tramp se oglasio i posle večere opisujući susret sa Kimom kao sjajan.

"Sjajan sastanak i večera u Vijetnamu sa Kim Džong Unom iz Severne Koreje. Veoma dobar dijalog. Radujem se nastavku našeg razgovora sutra", napisao je Tramp na Tviteru.

"Tramp i Kim uložili napor da pokažu da se slažu" 

Susret dvojice lidera izazvao je veliku pažnju, a usledile su brojne analize. Stručnjaci za govor tela ocenili su da su Tramp i Kim uložili veliki napor da pokažu da se slažu na sastanku u Hanoju.

Obojica su se trudili da pokažu da im se odnos poboljšao od poslednjeg sastanka, što se videlo po tome što su oponašali pokrete jedan drugog, izjavio je stručnjak za govor tela Alen Pis, prenosi Rojters.

Eksperti kažu da je ova razmena gestova u suprotnosti sa govorom tela na istorijskom prvom sastanku dvojice lidera, u Singapuru pre osam meseci, kada su obojica pokušavali da ostave utisak "alfa mužjaka".

Nakon tog sastanka, Tramp je izjavio da su se njih dvojica "zaljubili jedan u drugog", što je velika razlika u odnosu na njegove izjave iz 2017. Tada je rekao da je Kim "mali čovek-raketa" i "bolesno štene", a Kim je njega nazvao "senilnim starcem". Tramp ima 72 godine i više je nego dvostruko stariji od Kima, koji ima 35.

"Predsednici izvodili tačku"

Kim i Tramp su prišli jedan drugom hitro i sa ispruženim rukama, što ukazuje na familijarnost, dok je na prethodnom susretu bilo više oklevanja sa Kimove strane.

Kada su seli, ocenjuju stručnjaci, bilo je znakova napetosti – Tramp je sedeo u svojoj tradicionalnoj, dominantnoj pozi, dok je Kim držao ruke na kolenima, što ukazuje na frustraciju i samokontrolu.

"Obojica su se smejali samo kada se to od njih očekivalo, i onako kako su vežbali", rekao je Kim Jung Hi, direktor korejske laboratorije za govor tela, koji smatra da su predsednici "izvodili tačku".

Dvojica vođa sastaće se u nekoliko navrata i sutra i pokušati da postignu napredak u pregovorima o denuklearizaciji Severne Koreje, koji su do sada imali malo opipljivih rezultata.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво