Осмех и чврст стисак руке на почетку сусрета Трампа и Кима

Амерички председник Доналд Трамп и председник Северне Кореје Ким Џонг Ун састали су се по други пут у вијетнамском граду Ханоју, јављају светски медији.

Сусрет двојице председника у хотелу "Метропол" почео је руковањем уз осмех и фотографисање за светске медије испред застава Сједињених Америчких Држава и Северне Кореје.

Доналд Трамп је на почетку поручио да се радује "веома успешном самиту", истичући да је задовољан ониме што је постигнуто током прошлог сусрета са севернокорејским лидером.

"Неки би волели да то иде брже, али ја сам веома задовољан како нам иде", навео је Трамп и додао да су он и Ким у добрим односима, те да му је част што је са њим у Вијетнаму

Нас двојица смо били спремни да превазиђемо све препреке и ево нас сада овде, узвратио је Ким Џонг Ун.

У првим минутима сусрета, који се припремао месецима, амерички председник истакао је велики економски потенцијал Северне Кореје и обећао подршку.

"Мислим да ће ваша земља имати сјајну будућност, Ви сте велики лидер. Помоћи ћемо да тако и буде", рекао је Трамп.

Тема састанка двојице председника била је денуклеаризација Корејског полуострва.

После састанка, двојица лидера отишли су на вечеру која је трајала сат и 42 минута. Они су се затим вратили у своје хотеле, како би сутра наставили самит.

Трамп је одсео у хотелу "ЈВ Мериот", док је Ким смештен у хотелу "Мелија Ханој". 

Ово је други сусрет Кима и Трампа, који су се први пут срели у јуну прошле године у Сингапуру.

Тада је Трамп обећао безбедносне гаранције и укидање санкција Северној Кореји, а Ким Џонг Ун довршавање процеса денуклеаризације Корејског полуострва.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи