Korbin o "zombi vladi", Mejova traži podršku

U Vestminsteru poslanici raspravljaju o podršci vladi Tereze Mej. U prvom obraćanju, lider vodeće opozicione Laburističke partije izjavio je da Mejova vodi "zombi vladu". Premijerka traži podršku.

Britanski poslanici odbacili su sinoć sporazum o Bregzitu premijerke Tereze Mej, a za danas je zakazano glasanje o nepoverenju Vladi.

Džeremi Korbin, koji je i zatražio da se glasa o poverenju Vladi, poručio je da Vlada treba da zatraži raspisivanje novih izbora.

"Ukoliko Vlada ne može da progura sopstveni zakon u parlamentu, mora da se obrati zemlji za novi mandat. Nema sumnje da je ovo prava zombi vlada", rekao je Korbin.

AP prenosi da je lider laburista takođe poručio Mejovoj da "učini pravu stvar i podnese ostavku".

Tereza Mej je u obraćanju rekla da predstoji dug put do ponovnog ujedinjavanja britanske javnosti nekon referenduma o Bregzitu iz 2016. koji ju je podelio i pozvala poslanike da podrže njenu vladu kako bi mogla da završi započeti posao, prenosi Rojters.

"Proživljavamo istorijski trenutak u istoriji naše nacije nakon referenduma koji ju je podelio na dva dela. Nama je preko potrebno da ponovo ujedinimo naciju, a sinoćnje glasanje pokazalo je da nam predstoji dug put. Ali ja ne verujem da su parlamentarni izbori taj put, niti verujem da vlada s (opozicionim liderom Džeremijem) Korbinom na čelu predstavlja taj put", rekla je Mejova.

Agencija podseća da je premijerka već odbila da podnese ostavku i navodi da će Vladi danas verovatno biti izglasano poverenje zahvaljujući podršci njene Konzervativne partije i saveznika iz Demokratske unionističke partije.

Ukoliko ipak bude izglasano nepoverenje, u Velikoj Britaniji će verovatno biti održani prevremeni parlamentarni izbori.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво