Četiri američka vojnika poginula u eksploziji u Siriji

U eksploziji u sirijskom gradu Manbidžu poginula su četiri i ranjena tri vojnika SAD, javlja "Rojters". Vojska SAD objavila je da su "američki vojnici ubijeni u eksploziji tokom obavljanja rutinske patrole u Siriji". Odgovornost za napad preuzela je tzv. Islamska država. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tvrdi da je u bombaškom napadu u Manbidžu poginulo 20 osoba, među kojima i pet američkih službenika

Američka vojska je na Tviteru objavila da i dalje prikuplja informacije i da će potom podeliti dodatne detalje.

Jedan od sajtova povezanih sa terorističkom Islamskom državom objavio je prethodno da je bombaš-samoubica opasan prslukom sa eksplozivom napao patrolu vojnika koalicije sa SAD na čelu, koja obavlja operacije u Manbidžu, navodi Rojters.

Britanska agencija je ranije prenela da je portparolka Bele kuće Sara Sanders, posle vesti o eksploziji blizu patrole u kojoj je stradalo 16 ljudi, saopštila da je "predsednik (SAD Donald Tramp) brifovan u potpunosti".

"Nastavićemo da pratimo aktuelnu situaciju u Siriji", navela je Sandersova.

Rojters podseća da se bombaški napad, za koji je odgovornost preuzela tzv. Islamska država, dogodio nekoliko nedelja nakon što je predsednik SAD Donald Tramp objavio da je ID poražena u Siriji i da će povući sve američke snage iz te zemlje.

Erdogan: Poginulo 20 osoba

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan navodi da je u bombaškom napadu u Manbidžu poginulo 20 osoba, među kojima i pet američkih službenika.

Erdogan je na konferenciji za novinare u Ankari, međutim, dodao da ne veruje da će taj napad uticati na odluku predsednika SAD Donalda Trampa o povlačenju američkih trupa iz Sirije, prenosi Rojters.

"Video sam Trampovu odlučnost u vezi s tim pitanjem", rekao je Erdogan.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво