Katalonija će glasati protiv budžeta, Sančez u problemu

Usvajanje budžeta bi za aktuelnog španskog premijera Pedra Sančeza značilo da može da svoj mandat iznese do 2020. godine, u protivnom bi bio pod pritiskom da raspiše prevremene izbore, prenosi AP.

U tom poslu Pedru Sančezu, međutim, veliku prepreku predstavlja stav Katalonije, čiji je predsednik Kvim Tora izjavio da će ta pokrajina glasati za budžet samo pod uslovom da joj bude dozvoljeno da ponovo održi referendum o otcepljenju od ostatka zemlje.

Tora je, naime, izjavio za AP da će katalonske separatistsičke partije "glasati protiv budžeta jer nije došlo do pomaka španske nacionalne vlade prema onome što tražimo".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво