Glasanje o Bregzitu 15. januara

Britanski poslanici počeće 15. januara u 19 sati po lokalnom vremenu glasanje o sporazumu premijerke Tereze Mej i EU o Bregzitu, saopštila je danas opoziciona Laburistička stranka, pozivajući se na predviđeni plan rasprave.

Petodnevna rasprava o ovom sporazumu počeće sutra, a očekuje se da će se okončati sa više glasanja, od kojih bi svako moglo biti presudno za premijerkine nade da će dobiti odobrenje parlamenta koje je potrebno da bi nastavila sprovođenje svog plana za Bregzit, navodi Rojters.

Premijerka Mej je pre dva dana upozorila da u Britaniji niko ne može da kaže šta će se tačno dogoditi ukoliko parlament ne prihvati sporazum o Bregzitu.

"Ako dogovor ne bude usvojen na predstojećem glasanju onda ćemo zapravo biti na nepoznatoj teritoriji. Ne mislim da iko može tačno da kaže šta će se dogoditi u smislu reakcije koju ćemo videti u parlamentu", rekla je tada Mejova.

Ona je demantovala navode da će po drugi put odložiti glasanje o dogovoru koji reguliše izlazak zemlje iz Evropske unije.

Britanija bi trebalo da formalno napusti EU u martu 2019. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво