Porošenko jača bezbednost, nove optužbe na račun Rusije

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko kaže da je njegova zemlja pojačala bezbednost na ključnim infrastrukturnim lokacijama, kao što su nuklearne elektrane i luke u Crnom moru, zbog, kako je naveo, "ruskog testiranja svetskog poretka".

Rusija i Ukrajina međusobno se optužuju za incident u Kerčkom moreuzu, gde je Moskva 25. novembra zaplenila tri ukrajinska broda, što je izazvalo krizu zbog koje su se pojavili strahovi od šireg konflikta.

Porošenko je danas ponovo optužio Rusiju za nagomilavanje velike vojne sile u istočnoj Ukrajini, koja je pod kontrolom proruskih akstivista, i na Krimu, koji je Rusija pripojila 2014. godine, navodi Rojters.

"Rusija je rasporedila kopnene snage sa oko 80.000 ruskih vojnika, oko 1.400 artiljerijskih i raketnih sistema, 900 tenkova, 2.300 oklopnih vozila, oko 500 aviona i 300 helikoptera", naveo je Porošenko na Tviteru.

Dodao je da je Ukrajina pojačala bezbednost na ključnim infrastrukturnim lokacijama, kao što su nuklearne elektrane i hidroelektrane, hemijske fabrike i luke u Crnom i Azovskom moru.

Ukrajinska televizija prikazala je danas Porošenka kako predstavlja nove i remontovane vojne avione, helikoptere i dronove, namenjene ukrajinskoj vojsci.

broj komentara 6 pošalji komentar
(nedelja, 02. dec 2018, 07:42)
Dragan S [neregistrovani]

Krpena Lutka

On im je samo krpena lutka koje ce se otarasiti prvom prilikom kada mu nadju zamenu koja ce biti pametnija i korisnija.Ukrajina sada sluzi Evropi i zapadu kao djak za udaranje koji treba Rusiju dodatno da iscrpi i time je oslabi , a njima da pruzi vise vremena za pripremu obracuna sa Rusijom i Kinom.

(nedelja, 02. dec 2018, 00:00)
pera [neregistrovani]

Neko je onomad rekao

Ovog puta ako Rusi krenu nece se zaustaviti do Atlantika

(subota, 01. dec 2018, 20:20)
anonymous [neregistrovani]

Zar nije malo pateticno?

Biti toliko hrabar ali ako je NATO iza njega??? A sta cemo ako,ne daj boze,dodje do nekog sukoba a NATO ne pomogne Ukrajini??? Zaboravlja se cesto,pogotovo na Zapadu da ako rus krene,tesko staje i staje kad to Rus hoce. Zao mi je sto su u Ukrajini na vlasti zapadni poslusnici jer sam siguran da je vecina Ukrajinaca za dobre odnose sa Rusijom i da jesu za EU ali da vecina nije za pristupanje NATOu.

(subota, 01. dec 2018, 19:43)
anonymous [neregistrovani]

E boze

Bio je uspesan preduzetnik,sta mu treba politika.

(subota, 01. dec 2018, 18:56)
anonymous [neregistrovani]

wtf

sta ovaj covek pokusava,zna li iko!??

(subota, 01. dec 2018, 18:54)
anonymous Lala [neregistrovani]

To je to ,

Dogod ima podršku zapada dotle će se busati u prsa .